topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekta räkkakor

Gyllenstekta räkkakor

med rostade rotfrukter och dillkräm

Stilla hungern med dessa ljuvliga räkkakor. Räkkakorna har fått underbar smak av att färsen innehåller en massa goda ingredienser - schalottenlök, citron, persilja och vitlök. Vi serverar våra gyllenstekta räkkakor med rostad potatis, palsternacka och rödbeta, och så toppar vi med en fantastisk dillkräm och extra citron att pressa över!

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

300 g

Rotfruktsmix

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rödlök

½ st

Citron

1 portionspåse

Bladpersilja

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Dill

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)598 kcal
Energi (kJ)2503 kJ
Fett16.4 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater87.3 g
varav socker14.4 g
Protein26.9 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad), palsternacka (oskalad) och rödbeta (oskalad) i 1 cm pommes.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, och blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd två plåtar vid behov. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Finhacka vitlök, persilja och rödlök [1/2 st, 2P] ordentligt.

Riv morot (oskalad).

Finhacka räkor på en separat skärbräda. 

TIPS: Ju mindre bitar du hackar räkor i, desto bättre, så blandas de lättare med övriga ingredienser. 

Forma räkkakor
3

Blanda räkor, morot, panko, persilja, en skvätt citronjuice, ägg [1 st | 2 st], rödlök, grönsaksbuljong, vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.

Blanda väl och forma till räkkakor (2 per person), ca 3-4 cm höga.

TIPS: Gör inte dem för tunna, då håller inte färsen ihop.

Stek räkkakor
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. 

Stek räkkakor i 4-5 min per sida, tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Var försiktig när du vänder dem så de inte går sönder.

Blanda dillkräm
5

Under tiden, finhacka dill.

Blanda crème fraiche [½ paket, 2P], en skvätt citronjuice, dill, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter och räkkakor på tallrikar. 

Servera med dillkräm och resterande citronklyftor.