topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllene fläskschnitzel

Gyllene fläskschnitzel

med ugnsrostad potatis och knaprig äppelslaw

En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt schnitzel blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi rostad potatis och en söt/syrlig äppelslaw med vitlök.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten)

150

Strimlad salladsmix

250

Skivad fläskkotlett

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Äpple

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)729 kcal
Energi (kJ)3050 kJ
Fett35.59 g
varav mättat6 g
Kolhydrater67.91 g
varav socker13.2 g
Protein36.49 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min.

Panera kött
2

Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en skål. Blanda panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en ny skål. Vänd köttet i ägg, och sen i panko. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek schnitzel
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek schnitzel i 2-3 min på varje sida. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper. 

Tärna äpple
4

Tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Blanda äppelslaw
5

Blanda äpple, salladsmix, aioli, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Lägg upp schnitzel, potatis och äppelslaw på tallrikar.