Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllene fläskkotlett

Gyllene fläskkotlett

med ugnsrostad potatis och äppelslaw

En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt fläskkotlett blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi rostad potatis och en syrlig äppelslaw med vitlök.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla spår av: Selleri)

250 g

Skivad fläskkotlett

80 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3283 kJ
Energi (kcal)785 kcal
Fett42.9 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater66.2 g
varav socker13.1 g
Protein36.2 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft. 

Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuk.  

Panera kött
2

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en skål.

Blanda panko och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en ny skål.

Krydda kött med en nypa salt, och vänd det i ägg och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja så det täcker pannan.

Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så att köttet inte fastnas i pannan. Stek i omgångar vid behov. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tärna äpple
4

Under tiden, tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Blanda äppelslaw
5

Blanda äpple, salladsmix, aioli, en nypa salt och peppar i en skål.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis och äppelslaw på tallrikar.