Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt fläskkotlett blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi rostad potatis och en syrlig äppelslaw med vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
250 g
Skivad fläskkotlett
80 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Äpple
1 st
Ägg (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.
Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene och mjuk.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en skål.
Blanda panko och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en ny skål.
Krydda kött med en nypa salt, och vänd det i ägg och sen i panko. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja så det täcker pannan.
Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så att köttet inte fastnas i pannan. Stek i omgångar vid behov.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Blanda äpple, salladsmix, aioli, en nypa salt och peppar i en skål.
Lägg upp kött, potatis och äppelslaw på tallrikar.