topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gul kycklingcurry

Gul kycklingcurry

med jasminris och stekta grönsaker

Låt oss fresta med en snabblagad currygryta ikväll. Med aromatisk och het gul curry i centrum och citrongräs och vitlök som smaksättning blir det hela familjens favorit. Toppa kycklingcurryn med färsk koriander och med ens har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Lime

1 portionspåse

Koriander

150 g

Jasminris

1 st

Morot

1 st

Paprika

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

200 ml

Kokosmjölk

1 g

Chiliflakes

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citrongräs

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3199 kJ
Energi (kcal)765 kcal
Fett31.3 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater76.3 g
varav socker11.6 g
Protein43.2 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, eller tills genomstekt. Krydda med en generös nypa salt och peppar. Lägg över till en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
3

Medan kycklingen tillagas, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär paprika i tunna strimlor. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Grovhacka koriander. Banka längsmed citrongräs med med en träsked - det frigöra eteriska oljor.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek morot och paprika i 3-4 min, tills mjuka. Tillsätt currypasta, vitlök och citrongräs [1/2 st, 2P] och koka i 1 min, eller tills väldoftande. TIPS: Citrongräset plockas bort innan servering.

Koka kycklingcurry
5

Tillsätt kokosmjölk och kyckling till stekpannan. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat något. Smaka av med en generös skvätt limejuice, chili flakes, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Ta upp citrongräs och släng.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med kycklingcurry och garnera med koriander. Pressa eventuellt över juice från resterande limeklyftor.