Grekisk kycklingcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk kycklingcouscous

Grekisk kycklingcouscous

med vitlöksyoghurt och färsk persilja

I kväll går den kulinariska resan till Grekland och vi frestar med ljuvlig kycklingcouscous. Vi bryner kyckling och låter den sedan stekas färdigt i ugnen medan vi kokar couscous och blandar vitlöksyoghurt. Den buljongkokta couscousen får sällskap av persilja och ugnsrostad zucchini, paprika och lök, och så är middagen serverad.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Zucchini

1 st

Paprika

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Bladpersilja

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2383 kJ
Energi (kcal)570 kcal
Fett18.4 g
varav mättat4.9 g
Kolhydrater50.1 g
varav socker12.1 g
Protein42.7 g
Salt5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär lök i 1 cm breda klyftor.

Tärna zucchini och paprika i 1 cm stora bitar.

Placera grönsaker på en sida av en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P]. Blanda med lite olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.

Tillaga kyckling
2

Under tiden, krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills brynt.

Lägg över kyckling på den andra sidan av plåten och rosta i 10–11 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga couscous
3

Koka upp vatten [2½ dl | 5 dl], kycklingbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor kastrull.

Tillsätt couscous och olivolja [1 msk | 2 msk] och blanda väl.

Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Rör om med en gaffel.

Blanda vitlöksyoghurt
4

Under tiden, finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda couscous
5

Rör ner rostade grönsaker, persilja och en nypa peppar i kastrullen med couscous.

Skär kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp couscous på tallrikar och toppa med kyckling.

Servera med vitlöksyoghurt.