Golden chicken breast
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Golden chicken breast

med ugnsrostade rotfrukter och BBQ-sås

Mör kyckling har huvudrollen i detta recept, som garanterat kommer att älskas av hela familjen. Kycklingen bryns gyllene, innan den rostas färdigt i ugnen tillsammans med potatis, rotfrukter, paprika och rödlök. Vi serverar kyckling, potatis och grönsaker med en supergod BBQ-sås.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1 portionspåse

Kruspersilja

1 st

Rödlök

2 g

Kycklingbuljong

2 st

Palsternacka

2 st

Morot

2 st

Rödbeta

½ st

Zucchini

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2420 kJ
Energi (kcal)579 kcal
Fett8.5 g
varav mättat1.7 g
Kolhydrater85.8 g
varav socker39.5 g
Protein41.3 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis, rödbeta, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar (oskalade). Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Sprid ut i ett lager och rosta i toppen av ugnen i 25-30 min. Vänd rotfrukterna efter halva tiden. TIPS: Använd två bakplåtar vid behov, potatisarna ska vara väl utspridda.

2

Skär rödlök i klyftor. Halvera, kärna ur och skär paprika [½ st, 2P] i 1 cm strimlor. Grovhacka persilja.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på hög värme. Stek kyckling tills brynt, 2-3 min per sida. Skölj inte av din stekpanna - den ska användas strax. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

4

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med rödlök och paprika. Rosta i ugnen i 11-12 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka BBQ-sås
5

När det återstår 5 min av kycklingens och grönsakernas tillagningstid, tillsätt kycklingbuljong [1/2 paket, 2P], BBQ-sås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan. Koka upp, sänk sedan värmen och sjud tills den har tjocknat något, 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. Ta ut färdig kyckling och färdiga grönsakerfrån ugnen. Blanda grönsaker, rotfrukter och persilja på plåten.

6

Lägg upp kyckling, grönsaker och rotfrukter på tallrikar, och skeda över BBQ-sås.