Skip to main content
Gyllenstekt kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Gyllenstekt kycklingfilé

med ugnsrostade rotfrukter och BBQ-sås

På jakt efter en snabb och lättlagad middag? Med vår gyllenstekta kyckling kan du njuta av en riktigt smarrig rätt, där kycklingen får sällskap av rostade rotfrukter och grönsaker som vänds med färsk persilja och en smakrik BBQ-sås.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Zucchini

2 g

Kycklingbuljong

300 g

Potatis

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

2 st

Rödbeta

2 st

Palsternacka

1 st

Kruspersilja

1 st

Rödlök

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2420 kJ
Energi (kcal)579 kcal
Fett8.5 g
varav mättat1.7 g
Kolhydrater85.2 g
varav socker39.4 g
Protein41.3 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis, rödbeta, morot och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Skär zucchini i 2 cm tjocka stavar.

Grovhacka persiljeblad.

Stek kyckling
3

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

4

Placera kyckling på en sida av en plåt med bakplåtspapper och rödlök och zucchini på den andra.

Rosta i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga BBQ-sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme när det återstår 5 min av kycklingens och grönsakernas tillagningstid.

Tillsätt kycklingbuljong, BBQ-sås och vatten och sjud tills såsen har tjocknat något, 2–3 min. Smaka av med salt och peppar.

Blanda zucchini och rödlök med rostade rotfrukter och persilja.

Skär kyckling i skivor.

6

Lägg upp kyckling, grönsaker och rotfrukter på tallrikar och skeda över BBQ-sås.