
Fried salmon
with baked root veggies and dill yoghurt
Att detta recept fångade din uppmärksamhet förstår vi, citronlax är ju bara sååå gott! Smakerna är perfekt balanserade mellan lax, smör och citron, och serveras med sesamrostade rotfrukter. Till detta en uppfriskande krämig sallad med gurka, dill och yoghurt. Enkelt, snabbt, och utsökt gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 portionspåse
Dill
500 g
Potatis
1 st
Rödbeta
1 st
Palsternacka
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citron
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
Ingår inte i din leverans
½ dl
Vatten (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Smör (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis, rödbeta och palsternacka i 1 cm stora bitar. Blanda med lite olivolja, sesamfrön, salt och peppar på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min tills gyllene.
Finhacka eller pressa vitlök. Skiva gurka tunt. Grovhacka dill. Dela citron på hälften, och skär den ena halvan i tunna skivor.
Blanda gurka, yoghurt, hälften av vitlöken och hälften av dillen i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, en generös skvätt citronjuice och resterande vitlök i en skål. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av rotfrukternas baktid. Krydda lax med en nypa salt och tillsätt den sedan med skinnsidan ner till stekpannan. Stek i 3-4 min.

Vänd lax, häll över buljong och tillsätt smör[1 msk | 2 msk]. Stek i ytterligare 3-4 min, tills genomstekt. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Lägg upp lax, sesamrostade rotfrukter och krämig gurksallad på tallrikar. Garnera med citronskivor och resterande dill.