Fried salmon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fried salmon

Fried salmon

with baked root veggies and dill yoghurt

Att detta recept fångade din uppmärksamhet förstår vi, citronlax är ju bara sååå gott! Smakerna är perfekt balanserade mellan lax, smör och citron, och serveras med sesamrostade rotfrukter. Till detta en uppfriskande krämig sallad med gurka, dill och yoghurt. Enkelt, snabbt, och utsökt gott!

Taggar:
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Selleri
Mjölk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Dill

500 g

Potatis

1 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3271 kJ
Energi (kcal)782 kcal
Fett42 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater69.6 g
varav socker15.7 g
Protein35.1 g
Salt1.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis, rödbeta och palsternacka i 1 cm stora bitar. Blanda med lite olivolja, sesamfrön, salt och peppar på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min tills gyllene.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Skiva gurka tunt. Grovhacka dill. Dela citron på hälften, och skär den ena halvan i tunna skivor.

3

Blanda gurka, yoghurt, hälften av vitlöken och hälften av dillen i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

Stek lax
4

Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, en generös skvätt citronjuice och resterande vitlök i en skål. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av rotfrukternas baktid. Krydda lax med en nypa salt och tillsätt den sedan med skinnsidan ner till stekpannan. Stek i 3-4 min.

Tillsätt buljong
5

Vänd lax, häll över buljong och tillsätt smör[1 msk | 2 msk]. Stek i ytterligare 3-4 min, tills genomstekt. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Servera
6

Lägg upp lax, sesamrostade rotfrukter och krämig gurksallad på tallrikar. Garnera med citronskivor och resterande dill.