Löjligt lättlagat recept med välkomponerade smaker - ytterligare ett bevis på att riktigt god mat inte behöver vara svårt att laga. Kombinera potatis smaksatt med somrig dill, smör och citronzest ihop med syndigt god fläskkotlett. Servera tillsammans med en krämig honungs- och senapssås och njut av varje tugga. Äppel- och kålsalladen ger en syrlig och frisk piff till måltiden, och allt i allt är det en välbalanserad och smakrik middag som mättar gott i magen och är en fröjd för smaklökarna.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5
Honung
12
Senap
(Innehåller Senap)
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Dill
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
75
Strimlad salladsmix
4
Grönsaksbuljong
250
Skivad fläskkotlett
1
Äpple
Koka upp saltat vatten* i en stor kastrull. Halvera potatis. Grovhacka dill. Finhacka (eller pressa) vitlök. Kärna ur och skiva äpple tunt.
Tillsätt potatis och en generös nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 12-15 min, eller tills potatisen är mjuk. Blanda honung [1/2 paket, 2P], senap, vitlök och en skvätt vatten* i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kotletter i 3-4 min per sida tills de är genomstekta. Lägg över till en tallrik och låt vila. Medan du steker köttet, blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2P] och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Häll av vattnet när potatisen är färdigkokt. Tillsätt dill (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar* till potatisen. Blanda väl.
Ställ tillbaka pannan på plattan på medelhög värme. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong samt senapssås. Sjud under omrörning i 2-3 min. Tillsätt eventuella köttsafter och rör om.
Fördela dillpotatis, fläskkotlett och honungs- och senapsås mellan era tallrikar. Garnera med återstående dill och servera med äppelslaw vid sidan av.