topBanner
Fläskkotlett i krämig honung- och senapssås

Fläskkotlett i krämig honung- och senapssås

med potatis och äppelslaw

Löjligt lättlagat recept med välkomponerade smaker - ytterligare ett bevis på att riktigt god mat inte behöver vara svårt att laga. Kombinera potatis smaksatt med somrig dill, smör och citronzest ihop med syndigt god fläskkotlett. Servera tillsammans med en krämig honungs- och senapssås och njut av varje tugga. Äppel- och kålsalladen ger en syrlig och frisk piff till måltiden, och allt i allt är det en välbalanserad och smakrik middag som mättar gott i magen och är en fröjd för smaklökarna.

Taggar:Under 600 kcal
Allergener:senapmjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honung

12 g

Senap

(Innehållersenap)

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 påse

Dill

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Strimlad salladsmix

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

250 g

Fläskkotlett, skivad

1 st

Äpple

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2482 kJ
Energi (kcal)593 kcal
Fett24 g
varav mättat13 g
Kolhydrater63 g
varav socker19 g
Protein34 g
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp saltat vatten* i en stor kastrull. Halvera potatis. Grovhacka dill. Finhacka (eller pressa) vitlök. Kärna ur och skiva äpple tunt.

2

Tillsätt potatis och en generös nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 12-15 min, eller tills potatisen är mjuk. Blanda honung [1/2 paket, 2P], senap, vitlök och en skvätt vatten* i en skål.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kotletter i 3-4 min per sida tills de är genomstekta. Lägg över till en tallrik och låt vila. Medan du steker köttet, blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2P] och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Häll av vattnet när potatisen är färdigkokt. Tillsätt dill (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar* till potatisen. Blanda väl.

5

Ställ tillbaka pannan på plattan på medelhög värme. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong samt senapssås. Sjud under omrörning i 2-3 min. Tillsätt eventuella köttsafter och rör om.

6

Fördela dillpotatis, fläskkotlett och honungs- och senapsås mellan era tallrikar. Garnera med återstående dill och servera med äppelslaw vid sidan av.