Fläskkotlett i krämig honungs- och senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskkotlett i krämig honungs- och senapssås

Fläskkotlett i krämig honungs- och senapssås

med potatis och äppelslaw

Löjligt lättlagat recept med välkomponerade smaker - ytterligare ett bevis på att riktigt god mat inte behöver vara svårt att laga. Kombinera potatis smaksatt med somrig dill, smör och citronzest ihop med syndigt god fläskkotlett. Servera tillsammans med en krämig honungs- och senapssås och njut av varje tugga. Äppel- och kålsalladen ger en syrlig och frisk piff till måltiden, och allt i allt är det en välbalanserad och smakrik middag som mättar gott i magen och är en fröjd för smaklökarna.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Honung

12

Senap

(Innehåller Senap)

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Dill

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

75

Strimlad salladsmix

4

Grönsaksbuljong

250

Skivad fläskkotlett

1

Äpple

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)593 kcal
Energi (kJ)2482 kJ
Fett24 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater62.89 g
varav socker19.3 g
Protein34.38 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Koka upp saltat vatten* i en stor kastrull. Halvera potatis. Grovhacka dill. Finhacka (eller pressa) vitlök. Kärna ur och skiva äpple tunt.

Blanda senapssås
2

Tillsätt potatis och en generös nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 12-15 min, eller tills potatisen är mjuk. Blanda honung [1/2 paket, 2P], senap, vitlök och en skvätt vatten* i en skål.

Stek kotlett
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kotletter i 3-4 min per sida tills de är genomstekta. Lägg över till en tallrik och låt vila. Medan du steker köttet, blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2P] och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. 

Smaksätt potatis
4

Häll av vattnet när potatisen är färdigkokt. Tillsätt dill (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar* till potatisen. Blanda väl.

Koka sås
5

Ställ tillbaka pannan på plattan på medelhög värme. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong samt senapssås. Sjud under omrörning i 2-3 min. Tillsätt eventuella köttsafter och rör om.

Servera
6

Fördela dillpotatis, fläskkotlett och honungs- och senapsås mellan era tallrikar. Garnera med återstående dill och servera med äppelslaw vid sidan av.