topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dillpanerad torsk

Dillpanerad torsk

med rostad klyftpotatis och äppelsallad

Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och majo. Låt oss presentera kvällens meny som bjuder på dillpanerad torsk, hemgjorda pommes, och en fantastisk äppelsallad!

Taggar:
Enkel
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

500 g

Potatis

1 portionspåse

Dill

1 st

Citron

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Äpple

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3134 kJ
Energi (kcal)749 kcal
Fett32.9 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater75.5 g
varav socker21 g
Protein32.2 g
Salt1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis (oskalad) till 1 cm pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga överst i ugnen i 25-30 min, tills gyllene.

Förbered panering
2

Finhacka dill. Riv en nypa citronzest och skär sen citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda dill, panko [1/2 påse, 2P], citronzest, vitlök och olivolja* [2 msk | 4 msk] i en skål, och krydda med en nypa salt* och peppar*.

Panera fisk
3

Torka av fisken med hushållspapper och placera den på en ny plåt med bakplåtspapper. Skeda över paneringen, bre ut i ett jämnt lager och pressa mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar. Lite av toppingen kommer att falla av på plåten - men den använder vi senare.

Tillaga fisk
4

När det återstår 10 min av pommes tillagningstid, sätt in fisken i mitten av ugnen i 6-10 min, eller tills paneringen är gyllene och fisken är precis genomstekt.

Blanda kålsallad
5

Halvera äpple, kärna ur, och skär i tunna skivor. Finhacka persilja. Blanda kålmix, en skvätt olivolja*, en skvätt citronjuice, och en nypa salt* och massera kål i 30 sek, tills mör. Tillsätt äpple, persilja och solroskärnor och blanda väl. TIPS: Tillsätt senap om du tycker om det.

Servera
6

Lägg upp dillpanerad torsk, pommes och kålsallad på tallrikar. Strö över resterande paneringen från plåten, och servera med majonnäs vid sidan av.