Danska frikadeller i brunsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Danska frikadeller i brunsås

Danska frikadeller i brunsås

med bacon-och gräslöksmos och spenatsallad

Ikväll går den kulinariska resan över sundet, och vi frestar med klassiska danska frikadeller med brunsås. Resterande tillbehör är dock allt annat än klassiska. Vi serverar nämligen våra frikadeller med bacon-och gräslöksmos med potatis och crème fraiche, och en fräsch spenatsallad med rädisa, dill och honung- och senapsdressing. Velbekomme!

Taggar:
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

250 g

Blandfärs

1 st

Lök

100 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

75 g

Rädisor

1 portionspåse

Dill

1 paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

140 g

Bacon, tärnad

1 portionspåse

Gräslök

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4710 kJ
Energi (kcal)1126 kcal
Fett74.2 g
varav mättat35.3 g
Kolhydrater67.7 g
varav socker12.4 g
Protein46 g
Salt6.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

1
2
3
4
5
6