Krispig prosciutto och rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig prosciutto och rigatoni

Krispig prosciutto och rigatoni

med balsamico-rostade tomater och basilika

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med sprödstegt prosciutto och pastan rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv. Den ljuvliga såsen innehåller krämig ricotta, körsbärstomater, lök, tomat, balsamvinäger, spenat och basilika.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

50 g

Prosciutto

125 g

Körsbärstomater

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Basilika

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½ burk

Tomatpuré

8 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2624 kJ
Energi (kcal)627 kcal
Fett21.2 g
varav mättat10 g
Kolhydrater81 g
varav socker14.6 g
Protein24.1 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten. - "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek prosciutto
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek prosciutto i 3-4 min, eller tills krispig. Lägg över till en tallrik med hushållspapper. 

Förbered råvaror
3

Halvera körsbärstomater.

Halvera och skär rödlök i tunna skivor.

Skölj spenat.

Plocka basilikablad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Tillsätt körsbärstomater, lök, balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar. Stek i 3-4 min, tills lök och tomater är mjuka och karamelliserade.

Rör i tomatpuré [1/2 burk, 2P], vitlök och Mamas favorit, och stek i ytterligare 1 min.

Koka sås
5

Sänk till medelvärme.

Rör i pasta, sparat pastavatten, matlagningsgrädde, kycklingbuljong, spenat och basilika i stekpannan. 

Sjud i 1-2 min, tills sås har tjocknat och spenat har mjuknat. Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten on pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och strö över prosciutto.