Krämig paprikakryddad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig paprikakryddad kyckling

Krämig paprikakryddad kyckling

med frisk äppelsallad

På jakt efter ett recept som går snabbt och lätt att laga och som hela familjen kommer att gilla? Då har vi lösningen. Vi kokar ris och svänger ihop en krämig kycklinggryta med tomat, lök, matlagningsgrädde och rökt paprikapulver på rekordtid. Med vår färdiga salladsmix går det snabbt att fixa ett grönt tillbehör – en fräsch äppelsallad med pumpakärnor. Bara att hugga in!

Taggar:
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Rökt paprikapulver

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Lök

1 st

Tomat

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

60 g

Salladsmix

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

1 st

Äpple

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1.5 msk

Olivolja (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3617 kJ
Energi (kcal)865 kcal
Fett41.1 g
varav mättat20.2 g
Kolhydrater79 g
varav socker15.5 g
Protein46.1 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
 
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.
 
Under tiden, skär lök i tunna skivor. Grovhacka tomat.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt. Stek kyckling och lök i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Rör om då och då.
 
Under tiden, skölj salladsmix. Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Blanda salladsmix, äpple, pumpakärnor, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
 
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
3

Tillsätt tomat och rökt paprikapulver till pannan och stek i 1–2 min, eller tills mjuka.
 
Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde, sojasås [1/2 paket, 2P], vatten [1/2 dl | 1 dl] och kycklingbuljong. Sjud i 2–3 min, tills tjocknat och genomvarmt. Krydda med salt och peppar.
 
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling.
 
Servera med sallad.