Chutneyglaserat nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chutneyglaserat nötfärs

Chutneyglaserat nötfärs

med mandelbulgur och vitlöksyoghurt

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll steker vi nötfärs med indiska kryddor och aprikoschutney. Samtidigt blandar vi ihop en krämig vitlöksyoghurt och lagar mandelbulgur. Vi serverar härligheterna med en fräsch sallad med gurka, tomat och persilja.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Senap
Mjölk
Nötter
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

1 st

Gurka

2 st

Tomat

1 portionspåse

Bladpersilja

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

4 g

Milda Mahal

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Goan xacuti

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2643 kJ
Energi (kcal)632 kcal
Fett35.1 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater47.3 g
varav socker17.1 g
Protein33.7 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Rör i bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka under lock på medellåg värme i 9-10 min, eller tills "al dente". Ställ åt sidan under lock. 

Blanda sallad
2

Under tiden, grovhacka gurka och tomat. 

Finhacka persilja och lök. 

Blanda gurka, tomat, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och persilja i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek nötfärs
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs och lök i 4-5 min, tills brynt.

Tillsätt salt [1/2 tsk I 1 tsk], vatten [1/2 dl | 1 dl], Milda Mahal, Goan Xacuti och aprikoschutney.

Stek i 1-2 min, tills karamelliserat. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Gör vitlöksyoghurt
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och vitlök i en liten skål. Ställ åt sidan. 

Tillsätt mandlar
5

Grovhacka mandlar.

Blanda mandlar med färdig bulgur precis innan servering. 

Servera
6

Lägg upp nötfärs, bulgur och sallad i skålar.

Toppa nötfärs med vitlöksyoghurt.