Chorizo- och körsbärstomatsrisotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chorizo- och körsbärstomatsrisotto

Chorizo- och körsbärstomatsrisotto

med färsk rucola och pumpakärnor

En riktigt krämig risotto är vad vi kallar äkta ”comfort food”. Det är dessutom en rätt som kan varieras i all oändlighet med olika toppings. I kväll serverar vi den klassiska basen på ris, kycklingbuljong, lök, vitlök och örtkryddor med chorizo, körsbärstomater och pumpakärnor som vi ugnsrostat. Färsk rucola med en skvätt olivolja blir en fin kontrast till chorizons hetta och tomaternas sötma.

Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

125 g

Körsbärstomater

200 g

Chorizo

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Lök

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

40 g

Rucola

8 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Timjan

2 st

Vitlöksklyfta

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 2)

6 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3477 kJ
Energi (kcal)831 kcal
Fett48.3 g
varav mättat23 g
Kolhydrater68.8 g
varav socker7 g
Protein26.3 g
Salt7.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar].

TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.

Laga risotto
2

Smält smör [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och vitlök i 1–2 min, eller tills mjuka. Tillsätt ris, timjan och Hello Sunrise och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt. Tillsätt vinäger och låt avdunsta i 1 min.

Rör i vatten [6 dl | 12 dl], kycklingbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och koka upp. Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Rosta topping
3

Under tiden, skär chorizo i 1 cm stora bitar.

Placera chorizo på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Placera körsbärstomater i mitten av plåten och lämna den andra sidan tom.

Blanda tomater med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–15 min.

Förbered rucola
4

Skölj rucola.

Blanda rucola, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.

Tillsätt ost och smör
5

När det återstår 5 min av chorizons och tomaternas tillagningstid, placera pumpakärnor på plåten och rosta resterande tid.

Ta av färdig risotto från värme och rör i finriven ost och smör [1 msk I 2 msk]. Krydda generöst med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Servera
6

Lägg upp risotto i djupa tallrikar.

Toppa med chorizo, körsbärstomater och pumpakärnor.

Servera med rucola.