Ikväll går den kulinariska resan till Kina och vi frestar med Kung Pao räkor. Vi steker räkor, morot, paprika och salladslök, och blandar med sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha. Vi serverar våra Kung Pao räkor med fluffigt jasminris, och så toppar vi med jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
30 g
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
2 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
1 st
Salladslök
10 g
Sriracha
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 dl
Vatten till sås
¼ msk
Mjöl till sås
¼ tsk
Salt till räkor
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
Koka upp en medelstor kastrull med vatten. Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Blanda vatten och vetemjöl i en skål. Rör i sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha, och ställ åt sidan. TIPS: Skippa sriracha om du inte tycker om stark mat.
Krydda räkor med en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek räkor i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Skär morot (oskalad) i skivor. Halvera, kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Skär salladslök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på hög värme. Stek paprika och morot med en nypa salt i 2-3 min. Tillsätt salladslök, och lägg sen över till en tallrik. Tillsätt chilisås till stekpannan och sjud i 1-2 min eller tills såsen börjar tjockna. Lägg tillbaka räkor och grönsaker i stekpannan och sjud i ytterligare 1-2 min.
Lägg upp ris, grönsaker och Kung Pao räkor på tallrikar, och strö över jordnötter.