Tikka masala på kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka masala på kikärtor

Tikka masala på kikärtor

med korianderchips och svalkande yoghurt

Tikka masala är en mild och krämig curry som är lätt att laga vegetarisk. I kväll gör vi den med kikärtor och serverar grytan med basmatiris, kålrabbisallad och tortillachips med korianderolja. Gott och grönt!

Taggar:
Vegetarisk
Comfort Food
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Koriander

390 g

Kikärtor

1 st

Lime

10 g

Ingefärspasta

4 g

Curry-On

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

150 g

Basmatiris

½ st

Kålrabbi, vit

30 g

Tikka masala

35 g

Tomatpuré

1 st

Lök

4 g

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 dl

Vatten till sås

2 msk

Olja till örtolja

½ tsk

Salt till sås

1 tsk

Socker till sås

½ msk

Olja till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4378 kJ
Energi (kcal)1046 kcal
Fett52.7 g
varav mättat23.3 g
Kolhydrater121.1 g
varav socker14.8 g
Protein23.3 g
Salt5.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Laga curry
2

Under tiden, finhacka lök.

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök med salt i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt ingefärspasta, Milda Mahal, Curry-On, tikka masala och tomatpuré och stek ytterligare 2 min.

Tillsätt vatten och koka upp. Sjud på medellåg värme under lock i 10 min.

Förbered råvaror
3

Under tiden, häll av och skölj kikärtor.

Skär lime i klyftor.

Skala och tärna kålrabbi i 1 cm stora bitar.

Finhacka koriander (spara några hela blad till garnering).

Skär tortillas i 3 cm breda band.

Rosta tortillachips
4

Blanda hälften av koriandern, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Placera tortillaband i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och ringla över korianderolja.

Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.

TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

Tillsätt kikärtor
5

När såsen har sjudit i 10 min, tillsätt kikärtor, matlagningsgrädde, salt och socker. Sjud i ytterligare 5–6 min utan lock.

Smaka av med limesaft och salt och ta av från värme.

Under tiden, blanda kålrabbi, resterande koriander, olivolja, resterande limesaft och en nypa salt i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp tikka masala i djupa tallrikar, toppa med en generös klick yoghurt och garnera med korianderblad.

Servera med tortillachips och med ris, kålrabbi och resterande yoghurt i separata skålar vid sidan av.