Tikka masala är en mild och krämig curry som är lätt att laga vegetarisk. I kväll gör vi den med kikärtor och serverar grytan med basmatiris, kålrabbisallad och tortillachips med korianderolja. Gott och grönt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Koriander
390 g
Kikärtor
1 st
Lime
10 g
Ingefärspasta
4 g
Curry-On
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
150 g
Basmatiris
½ st
Kålrabbi, vit
30 g
Tikka masala
35 g
Tomatpuré
1 st
Lök
4 g
Milda Mahal
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Smör till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
2 dl
Vatten till sås
2 msk
Olja till örtolja
½ tsk
Salt till sås
1 tsk
Socker till sås
½ msk
Olja till grönsaker
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka lök.
Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök med salt i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt ingefärspasta, Milda Mahal, Curry-On, tikka masala och tomatpuré och stek ytterligare 2 min.
Tillsätt vatten och koka upp. Sjud på medellåg värme under lock i 10 min.
Under tiden, häll av och skölj kikärtor.
Skär lime i klyftor.
Skala och tärna kålrabbi i 1 cm stora bitar.
Finhacka koriander (spara några hela blad till garnering).
Skär tortillas i 3 cm breda band.
Blanda hälften av koriandern, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Placera tortillaband i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och ringla över korianderolja.
Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.
TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.
När såsen har sjudit i 10 min, tillsätt kikärtor, matlagningsgrädde, salt och socker. Sjud i ytterligare 5–6 min utan lock.
Smaka av med limesaft och salt och ta av från värme.
Under tiden, blanda kålrabbi, resterande koriander, olivolja, resterande limesaft och en nypa salt i en medelstor skål.
Lägg upp tikka masala i djupa tallrikar, toppa med en generös klick yoghurt och garnera med korianderblad.
Servera med tortillachips och med ris, kålrabbi och resterande yoghurt i separata skålar vid sidan av.