Stekt kyckling och rostade bönor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kyckling och rostade bönor

Stekt kyckling och rostade bönor

med avokadosallad och vitlöksdressing

Kvällens middag blir en supergod kycklingrätt med massor av nyttigheter och härliga smaker! Vi serverar perfekt ugnsstekt kycklingfilé på en bädd av knapriga, rostade cannelinibönor som vi smaksätter med vår egen kryddblandning Hello Sunrise och svänger ihop en avokadosallad med rucola och morot som tillbehör. En krämig vitlöksdressing på gräddfil blir ett perfekt komplement till både kyckling, bönor och grönsaker.

Allergener:
Selleri
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Cannelinibönor

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Tomat

1 st

Morot

40 g

Rucola

1 st

Avokado

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ msk

Vetemjöl (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2665 kJ
Energi (kcal)637 kcal
Fett28 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater36.6 g
varav socker10.2 g
Protein50.9 g
Salt6.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta cannelinibönor
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Häll av och skölj cannelinibönor. Torka av med en bit hushållspapper.

Blanda cannelinibönor, Hello Sunrise, mjöl [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Placera bönor på en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P] och blanda med olivolja.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills spröda.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka tomat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skölj rucola.

Blanda sallad
4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1 cm stora bitar. Krydda med en nypa salt och peppar.

Blanda rucola, tomat, morot, avokado, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Gör dressing
5

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Blanda gräddfil, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Skär kyckling i skivor.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar och toppa med kyckling.

Servera med en klick vitlöksdressing och toppa med rostade bönor.