Brynt kolja i vitlöks- och dukkahsmör
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brynt kolja i vitlöks- och dukkahsmör

Brynt kolja i vitlöks- och dukkahsmör

med yoghurtdressing på sotad salladslök

Föll du för den frestande titeln på detta recept? I kväll tar vi dig med på en spännande kulinarisk resa och lagar brynt kolja vänd i smör smaksatt med vitlök och dukkahkrydda. Vi serverar vår fantastiska firre med fluffig bulgur, en fräsch grönsallad med gurka och tomat och en underbar yoghurtdressing med sotad salladslök och chiliflakes.

Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Selleri
Fisk
Sesam
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Salladslök

½ g

Chiliflakes

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 st

Morot

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

1 st

Vitlöksklyfta

7.5 g

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

2 msk

Smör (steg 5)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2616 kJ
Energi (kcal)625 kcal
Fett33.7 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater37.5 g
varav socker9.1 g
Protein38.4 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Blanda dressing
1

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.

Stek hel salladslök i 3–4 min, eller tills lätt brynt. Ta av från värme och finhacka.

Blanda salladslök, chiliflakes [1/2 påse, 2P], yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skölj spenat.

Skär gurka i tunna halvmånar.

Grovhacka tomat.

Riv morot (oskalad) grovt.

Blanda sallad
4

Blanda spenat, gurka, tomat, morot, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Stek fisk
5

Riv eller pressa vitlök fint.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek fisk i 2–3 min på ena sidan, eller tills gyllene.

Vänd försiktigt och tillsätt smör [2 msk | 4 msk], vitlök, Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P], vatten [2 msk | 4 msk] och en generös nypa peppar.

Stek i ytterligare 1–2 min, eller tills fisken är genomstekt och såsen har tjocknat något.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp bulgur och sallad i djupa tallrikar.

Toppa med fisk och skeda över dukkahsås.

Servera med en klick salladslöksyoghurt.