En riktigt god helg startar med en fantastisk fredagsmiddag, och vi har det rätta receptet! Här går vi all in på vår senaste favoritkrydda, och du hör ju hur gott - cajunkryddad, panerad kyckling serverad med kryddad gyllenrostad potatis som du dippar i smaskig aioli. Ät tillsammans med salsa på färska grönsaker smaksatt med dundergod dressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tomat
300 g
Kycklingbröstfilé
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
500 g
Potatis
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Paprika
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 portionspåse
Bladpersilja
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 tsk
Socker (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Mamas favorit, salt och peppar.
Sprid ut och rosta i översta delen av ugnen i 25-30 min tills gyllene.
Finhacka tomat och persilja.
Kärna ur och finhacka paprika.
Finhacka eller pressa vitlök.
Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper på en separat skärbräda. Banka den med en kavel eller stekpanna tills den är jämntjock, ca 2 cm.
Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.
Blanda vitlök, Ay Cajun-ba, panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling först i ägg, sedan i panko. Se till att den täcks helt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3-4 min på varje sida tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en ren tallrik klädd med hushållspapper.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Blanda tomat, paprika och persilja i en salladsskål. Tillsätt balsamvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Lägg upp kryddig potatis, cajunkyckling och salsa på tallrikar.
Servera med en klick aioli.