Caesar-inspirerad kycklingwrap
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caesar-inspirerad kycklingwrap

Caesar-inspirerad kycklingwrap

med oreganorostade grönsaker

Smakrikt och enkel är denna rätt där wraps byggs med grillad kyckling, krispig sallad, tomat och en krämig vitlöksmajonnäs med yoghurt. Vi serverar våra caesar-inspirerade kycklingwraps med vidunderligt krispig oreganokryddad potatis. Denna rätt är också perfekt om man vill förbereda maten i förvägen.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Sallad

1 st

Tomat

300 g

Potatis

1 g

Torkad oregano

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Morot

37.5 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3264 kJ
Energi (kcal)780 kcal
Fett34.1 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater70.9 g
varav socker10.5 g
Protein46.9 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, oregano, en nypa salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.

Rosta kyckling
2

Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper. Krydda den med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och Mamas favorit på båda sidorna, och ringla över lite olivolja. 

Rosta i ugnen i 18-20 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär tomat i tunna skivor.

Ansa och dra av salladsblad.

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].

Blanda vitlöksmajonnäs
4

Blanda majonnäs, gräddfil [1/2 paket, 2P], vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Gör wraps
5

När kycklingen är klar och det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, lägg över kyckling till en medelstor skål och strimla köttet med två gafflar. 

Rör i vitlöksmajonnäsen och smaka av med salt och peppar.

Blanda olivolja [1/2 msk | 1 msk], salladsblad, tomat, en nypa salt och peppar i en ny skål.

Lägg upp sallad och kyckling i mitten av varje tortilla. Vik in sidorna och rulla till täta wraps.

Servera
6

Halvera wraps och lägg upp dem på tallrikar.

Servera med oreganorostade grönsaker.