Caesar-inspirerad kycklingwrap
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caesar-inspirerad kycklingwrap

Caesar-inspirerad kycklingwrap

med oreganokryddad potatis och vitlöksmajo

Smakrikt och enkel är denna rätt där wraps byggs med grillad kyckling, krispig sallad, tomat och en krämig vitlöksmajonnäs med yoghurt. Vi serverar våra caesar-inspirerade kycklingwraps med vidunderligt krispig oreganokryddad potatis. Denna rätt är också perfekt om man vill förbereda maten i förvägen.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Sallad

1 st

Tomat

300 g

Potatis

1 g

Torkad oregano

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Morot

37.5 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3264 kJ
Energi (kcal)780 kcal
Fett34.1 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater70.9 g
varav socker10.5 g
Protein46.9 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], en nypa salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Rosta kyckling
2

Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper. Krydda den med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och ringla över lite olivolja. 

Rosta i ugnen i 18-20 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Förbered grönsaker
3

Medan potatis och kyckling är i ugnen, skär tomat i tunna skivor.

Ansa och dra av salladsblad.

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].

Blanda vitlöksmajonnäs
4

Blanda majonnäs, yoghurt [1/2 paket, 2P], vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Gör wraps
5

När kycklingen är klar och det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, lägg över kyckling till en medelstor skål och strimla köttet med två gafflar. 

Rör i vitlöksmajonnäsen och smaka av med salt och peppar.

Blanda olivolja [1/2 msk | 1 msk], salladsblad, tomat, en nypa salt och peppar i en ny skål.

Lägg upp sallad och kyckling i mitten av varje tortilla. Vik in sidorna och rulla till täta wraps.

Servera
6

Halvera wraps och lägg upp dem på tallrikar.

Servera med oreganokryddad potatis.