BBQ-glaserad ryggbiffsburgare och bearnaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glaserad ryggbiffsburgare och bearnaise

BBQ-glaserad ryggbiffsburgare och bearnaise

med krispig schalottenlök och rosmarinspommes

Biff eller burgare? Ikväll behöver ni inte välja! Vi lagar nämligen burgare med ryggbiff. Vi bygger våra burgare med BBQ-glazerad ryggbiff, sallad, tomat, bearnaisesås och sprödstekt schalottenlök. Vi serverar våra burgare med rosmarinspommes med aioli, och en fräsch tomatsallad med balsamvinäger.

Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk
Ägg
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

300

Potatis

½

Rosmarin

1

Schalottenlök

30

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1

Sallad

1

Tomat

7.5

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

100

Bearnaisesås

(Innehåller Mjölk)

Briochebröd

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Senap Kan innehålla Sesam, Soja)

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Vetemjöl (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

½

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)808 kcal
Energi (kJ)3379 kJ
Fett53.36 g
varav mättat16.2 g
Kolhydrater11.7 g
varav socker11.7 g
Protein38.02 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Gör rosmarinspommes
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Plocka och finhacka rosmarinblad [½ unit, 2P]. Skär (oskalad) potatis i 1 cm pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, blanda med lite olivolja*, och krydda med rosmarin, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Stek schalottenlök
2

Skär schalottenlök i tunna, halva skivor. Separera skivorna och blanda dem med vetemjöl* [1 msk | 2 msk] i en skål. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek schalottenlök i 3-4 min, tills gyllene och krispiga. Överför till en tallrik med hushållspapper, krydda med en nypa salt* och peppar*, och ställ åt sidan. TIPS: Håll öga med schalottenlök så de inte blir brända.

Gör tomatsallad
3

Skär tomat i tunna skivor [2 skivor | 4 skivor], och tärna resten i stora bitar. Ansa gemsallad och dra av salladsblad, spara några blad till burgarna. Blanda tomat, resterande salladsblad, balsamvinäger [½ unit, 2P], olivolja* [1 msk | 2 msk], och en nypa salt* och peppar* i en skål.

Stek kött
4

Skölj av stekpannan (som du använde till schalottenlök) och hetta upp den med en skvätt olivolja* [1 msk I 2 msk] på hög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Ta stekpannan av värme och blanda kött med BBQ-sås [½ unit, 2P]. Låt kött och sås vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Värm bröd
5

Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills gyllene. Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Bre bröden med bearnaise. Bygg burgare med salladsblad, tomatskivor, kött, resterande BBQ-sås från köttet, bearnaise och schalottenlök. Lägg upp burgare, rosmarinspommes och tomatsallad på tallrikar och servera aioli som dip till pommes.