HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBBQ Fritters
topBanner
BBQ-fritters

BBQ-fritters

med kryddig potatis och coleslaw

Har du barn som älskar nuggets och köttbullar? Då frestar vi med en maträtt i samma stil, nämligen fantastiskt krispiga bbq-fritters, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serveras de läckra fritters med rostad potatis och en krispig coleslaw med kål, morot, lök, lime och gräddfil.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:SulfiterSenapMjölkÄggSelleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

4 g

Panamat

1 paket

Kidneybönor

½ burk

Majs

60 g

BBQ-sås

(InnehållerSulfiter, Senap)

½ st

Lök

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Morot

½ paket

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

40 g

Aioli

(InnehållerSenap, Ägg)

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

4 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

½ st

Lime

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

½ portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

3 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)730 kcal
Energi (kJ)3054 kJ
Fett25.14 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater93.5 g
varav socker22.7 g
Protein28.89 g
Salt4.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda potatis med lite olivolja, Panamat, salt och peppar. Sprid ut och rosta tills gyllene, 20-25 min. TIPS: Skär potatis i rätt storlek så den blir färdig i tid.

2

Finhacka lök [1/2 st, 2P]. Häll av kidneybönor och majs [½ burk, 2P]. Finhacka persilja [1/2 påse, 2P]. Mosa kidneybönor, tillsätt sedan majs, hälften av löken, grönsaksbuljong, Ay Cajun-ba, persilja, riven ost, ägg [1 st | 2 st] och vetemjöl [3 msk | 6 msk]. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Med en sked, lägg i tillräckligt med smet i klickar så att det blir 2 fritters per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av smeten. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

4

Medan du steker fritters, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Riv morot (oskalad). Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], aioli, och limejuice (använd alla klyftor) i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.

5

Tillsätt spetskål, morot och resterande lök till dressingen, och blanda väl.

6

Servera fritters, rostad potatis och coleslaw på tallrikar. Ringla över BBQ-sås.