Asiatiska grönsaksbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska grönsaksbiffar

Asiatiska grönsaksbiffar

med långkornigt ris och syltad gurka

Ikväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en nudelsallad med rödkål, spetskål, morot, brytärtor och sesamfrön. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajo!

Taggar:
Snabb
Lågkalori
Vegetarisk
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Salladslök

1 st

Morot

1 st

Ingefära

150 g

Förskuren spetskål

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

10 g

Sriracha

1 st

Gurka

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

150 g

Långkornigt vitt ris

½ st

Lime

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2598 kJ
Energi (kcal)621 kcal
Fett20.8 g
varav mättat3 g
Kolhydrater86.7 g
varav socker11.8 g
Protein18.6 g
Salt5.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.  

Sylta gurka
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Riv ingefära (oskalad) fint.

Skölj spenat.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Blanda en generös skvätt limesaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Vänd ner gurka i lagen och ställ åt sidan.

Förbered biffar
3

Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål.

Tillsätt panko, salladslök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], hälften av kålen, morot, sojasås [1/2 paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar och blanda väl.

Stek biffar
4

Hetta upp en stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Forma smeten till biffar (3 per person) med en sked och platta till dem med en stekspade.

Stek i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Vänd inte biffar för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda sallad
5

Rör ner spenat, resterande spetskål och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i skålen med syltad gurka.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp grönsaksbiffar, ris och sallad på tallrikar.

Toppa med srirachasås [1/2 paket, 2P] och servera med sesammajonnäs.

TIPS: Skippa srirachasås eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.