Ikväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en nudelsallad med rödkål, spetskål, morot, brytärtor och sesamfrön. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajo!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Salladslök
1 st
Morot
1 st
Ingefära
150 g
Förskuren spetskål
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
10 g
Sriracha
1 st
Gurka
60 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
150 g
Långkornigt vitt ris
½ st
Lime
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller: Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
2 st
Ägg (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ tsk
Socker (steg 2)
Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Riv ingefära (oskalad) fint.
Skölj spenat.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Blanda en generös skvätt limesaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Vänd ner gurka i lagen och ställ åt sidan.
Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål.
Tillsätt panko, salladslök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], hälften av kålen, morot, sojasås [1/2 paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar och blanda väl.
Hetta upp en stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Forma smeten till biffar (3 per person) med en sked och platta till dem med en stekspade.
Stek i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Vänd inte biffar för tidigt, då kan de gå sönder.
Rör ner spenat, resterande spetskål och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i skålen med syltad gurka.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp grönsaksbiffar, ris och sallad på tallrikar.
Toppa med srirachasås [1/2 paket, 2P] och servera med sesammajonnäs.
TIPS: Skippa srirachasås eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.