Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
1 st
Ingefära
1 st
Salladslök
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
1 st
Morot
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
½ msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
2 msk
Vatten (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Riv oskalad ingefära. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 1-2 min.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl], och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär rödlök i tunna skivor.
Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar.
Skär oskalad morot i tunna halvmånar.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Krydda med en nypa salt, och lägg över på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp stekpannan igen, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt vitlök och fräs i 1 min.
Tillsätt kyckling, woksås och vatten [2 msk | 4 msk] till stekpanna när grönsakerna är mjuka. Rör om och värm upp.
Smaka av med en nypa salt och peppar. Ta av stekpannan från värmen.
Lägg upp ingefärsris, kyckling och grönsaker i skålar.
Ringla över sesammajonnäs och garnera med salladslök.