topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk blomkål

Asiatisk blomkål

med vitlöksris och söt mangosalsa

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll svänger vi ihop en snabblagad vegetarisk rätt, med asiatisk rostad blomkål i huvudrollen. Vi serverar vår blomkål med ett spännande vitlöksris, som även innehåller ingefära. Ett fräscht tillbehör är en både söt och syrlig mangosalsa med sojasås, salladslök, lime, koriander, mynta och kål. Vi toppar härligheterna med en spicy srirachamajo.

Taggar:
Lågkalori
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

150 g

Jasminris

550 g

Blomkål

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Mango

1 st

Salladslök

1 portionspåse

Mynta & koriander

½ st

Lime

150 g

Förskuren spetskål

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Smör (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2624 kJ
Energi (kcal)627 kcal
Fett21.1 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater86.3 g
varav socker22.3 g
Protein15.9 g
Salt15.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft). 

Skär blomkål i 2 cm stora buketter, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. 

Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills gyllene. 

Koka ris
2

Under tiden, riv ingefära och vitlök fint. 

Smält smör [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor kastrull på medelvärme. 

Fräs vitlök och ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, tills väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered frukt och grönt
3

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Skär fruktköttet i 2 cm bitar.

Skär salladslök i tunna skivor. 

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor. 

Finhacka mynta och koriander.

Förbered kål
4

Blanda kål och en nypa salt i en medelstor skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Gör mangosalsa
5

Blanda ner sojasås [½ paket, 2P], mango, salladslök, en generös skvätt limejuice, och hälften av koriandern och myntan i skålen med kål.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris och mangosallad i skålar och toppa med asiatisk blomkål. 

Garnera med resterande koriander och mynta. 

Servera med srirachamajonnäs och limeklyftor.