topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Asian chicken bowl

med ingefärsris och sesammajonnäs

Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

1 st

Salladslök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Pak choi

1 st

Morot

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3295 kJ
Energi (kcal)788 kcal
Fett31.4 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater81.3 g
varav socker19 g
Protein43.9 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv ingefära. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl], och koka upp. Tillsätt ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär salladslök i tunna skivor. 

Finhacka eller pressa vitlök. 

Skär rödlök i tunna skivor. 

Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. 

Skär oskalad morot i tunna halvmånar.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Krydda med en nypa salt och peppar, och lägg över på en tallrik. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan.

Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt vitlök och fräs i 1 min.

5

Tillsätt kyckling, woksås och vatten [2 msk | 4 msk] när grönsakerna har blivit mjuka. Rör om och värm upp.

Smaka av med en nypa salt och peppar. Ta av stekpannan från värmen.

6

Fördela ingefärsris, kyckling och grönsaker mellan era skålar.

Ringla över sesamdressing och garnera med salladslök.