Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)
1 st
Pak choi
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
2 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Ingefära
1 st
Rödlök
1 st
Morot
1 st
Salladslök
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till sås
Riv ingefära. Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min.
Tillsätt vatten, och koka upp. Tillsätt ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär salladslöki tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär rödlök i tunna skivor.
Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar.
Skär oskalad morot i tunna halvmånar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Krydda med en nypa salt och peppar, och lägg över på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp en ny skvätt olivoljai stekpannan.
Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt vitlök och fräs i 1 min.
Tillsätt kyckling, woksås och vatten när grönsakerna har blivit mjuka. Rör om och värm upp.
Smaka av med en nypasaltoch peppar. Ta av stekpannan från värmen.
Fördela ingefärsris, kyckling och grönsaker mellan era skålar.
Ringla över sesamdressing och garnera med salladslök.