Vietnamesisk vegofärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk vegofärsbowl

Vietnamesisk vegofärsbowl

med vitlökskokt ris och söt mangosalsa

En snabblagad vegetarisk bowl med vietnamesiska smaker. Vi steker vegofärs med morot, chili, lime, vitlök, ingefära och soja. Vi serverar vår bowl med vitlöksris, mangosalsa och morotsband, och toppar med örtmajonnäs, mynta och koriander.

Taggar:
Vegetarisk
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Röd chili

½ st

Lime

1 st

Ingefära

2 st

Morot

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Mango

1 st

Gurka

1 portionspåse

Mynta & koriander

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3336 kJ
Energi (kcal)797 kcal
Fett36.6 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater89.4 g
varav socker24.7 g
Protein23.8 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka vitlök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl], och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Riv ingefära fint. Riv hälften av moroten grovt, och skala resten i långa band med en potatisskalare.

Stek färs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vegofärs i 1-2 min, tills brynt. Sänk till medelvärme. Tillsätt riven morot, chili, limejuice [1 msk | 2 msk], resterande vitlök, ingefära, socker [2 tsk | 3 tsk], sojasås och en skvätt vatten till stekpannan. Blanda väl och sjud i 6-8 min. TIPS: Använd mindre chilin om du inte tycker om stark mat.

Förbered frukt & grönt
4

Skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan. Tärna sen mango i 1 cm stora bitar och lossa dem från skalet. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Plocka myntablad. Finhacka koriander och myntablad.

Blanda örtmajonnäs
5

Blanda majonnäs, en skvätt vatten, hälften av örterna, en nypa salt och peppar till en lättflytande konsistens i en liten skål. Blanda gurka, mango, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med mangosalsa, morotsband och vegofärs i var sitt hörn. Ringla över örtmajonnäs och garnera med resterande koriander och mynta.