
Vietnamese haddock
with fresh veggies and lime-soy sauce
Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Ingefära
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Mango
1 st
Gurka
½ st
Röd chili
½ st
Lime
2 st
Morot
1 portionspåse
Mynta & koriander
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
Ingår inte i din leverans
½ tsk
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
2 tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Finhacka vitlök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Finhacka chili [1/2 st, 2P].
Dela lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skala och riv ingefära.

Blanda chili, olivolja [1 msk | 2 msk], ingefära, resterande vitlök, socker [2 tsk | 3 tsk], sojasås och limejuice [1 msk | 2 msk] till en marinad.

Finhacka myntablad och koriander.
Skala och riv morot.
Skiva gurka tunt.
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olivolja en stekpanna på medelvärme.
Tillsätt nötfärs och en nypa salt, och bryn i 1-2 min.
Tillsätt marinad och sjud i 8-10 min.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Lägg upp ris i skålar.
Placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn.
Lägg upp köttfärs i mitten.
Ringla över lite olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.