topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamese haddock

Vietnamese haddock

with fresh veggies and lime-soy sauce

Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.

Taggar:
Lågkalori
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Ingefära

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Mango

1 st

Gurka

½ st

Röd chili

½ st

Lime

2 st

Morot

1 portionspåse

Mynta & koriander

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2504 kJ
Energi (kcal)598 kcal
Fett10.2 g
varav mättat1.6 g
Kolhydrater86.1 g
varav socker23.1 g
Protein37.7 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka vitlök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Finhacka chili [1/2 st, 2P].

Dela lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skala och riv ingefära.

Blanda marinad
3

Blanda chili, olivolja [1 msk | 2 msk], ingefära, resterande vitlök, socker [2 tsk | 3 tsk], sojasås och limejuice [1 msk | 2 msk] till en marinad.

Förbered frukt & grönt
4

Finhacka myntablad och koriander.

Skala och riv morot.

Skiva gurka tunt.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar.

Stek köttfärs
5

Hetta upp en skvätt olivolja en stekpanna på medelvärme.

Tillsätt nötfärs och en nypa salt, och bryn i 1-2 min.

Tillsätt marinad och sjud i 8-10 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn.

Lägg upp köttfärs i mitten.

Ringla över lite olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.