Veggie pulled bean tacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie pulled bean tacos

Veggie pulled bean tacos

med karamelliserad lök och avokado crema

Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på vegetariska pulled bean-tacos. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, stekta pulled beans, karamelliserad rödlök, sallad, tomat och en ljuvlig avokado crema.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½ g

Torkad oregano

240 g

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

½ st

Citron

1 st

Avokado

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Sallad

1 burk

Majs

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3772 kJ
Energi (kcal)901 kcal
Fett39.4 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater83.2 g
varav socker17 g
Protein42.6 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt på ugnen på  220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn).  Skär rödlök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök.

Karamellisera lök
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelvärme. Stek rödlök under omrörning, 5-6 min, tills mjuk. Rör i balsamvinäger, socker [3 tsk | 6 tsk], en skvätt vatten och en nypa salt. Stek tills löken har karamelliserats, 3-5 min. Överför till en liten skål.

Marinera pulled beans
3

Blanda oregano [1/2 påse, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar,  lite olivolja och hälften av vitlöken i en medelstor skål. Vänd pulled beans i marinaden och ställ åt sidan.

 

Gör avokado crema
4

Dela citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Halvera avokado, kärna ur, gröp ur med en sked och lägg det i en skål. Tillsätt resterande vitlök, majonnäs och en generös skvätt citronjuice. Mosa med en gaffel tills slät. Krydda med salt och peppar.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme. Stek pulled beans tills brynt, 3-4 min. Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Riv av salladsblad.

6

Fyll din tortilla med pulled beans, salladsblad, karamelliserad lök och tomat. Ringla över avokado crema och servera med resterande citronklyftor.