
Vegetariska grillost-tacos
med varm rödbetsrelish och citronaioli
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Veckans tacorecept är en spännande nytolkning med fantastiska smaker! Grillost står i fokus, och utöver klassiska grönsaker fyller du dina varma tortillas med smarrig citronaioli och en mumsig rödbetsrelish som både mättar och gifter sig finfint smakmässigt. Välkomponerat, busenkelt och underbart gott.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 st
Citron
25 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Grillost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Rödlök
2 st
Rödbeta
2 st
Tomat
1 st
Gurka
80 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
60 g
Salladsmix
Ingår inte i din leverans
1 tsk
Socker (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
Instruktioner

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär rödlök i tunna skivor.
Riv rödbeta (oskalad).
TIPS: Använd handskar för att undvika fläckar på händerna.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök i 4-5 min, eller tills mjuk.
Tillsätt rödbeta, balsamvinäger, socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt. Stek i 2-3 min, eller tills mjukt.
Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk] och stek i 5-6 min eller tills vätskan har reducerats. Krydda med salt och peppar och lägg över i en skål.

Medan relishen tillagas, skär citron i klyftor.
Blanda aioli och en skvätt citronjuice.
Finhacka tomat.
Skär gurka i tunna stavar.
Skär grillost i stavar (4 per person).
Skölj salladsmix.

Torka ur stekpannan, sätt tillbaka den på spisen och hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme.
Tillsätt grillost och stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene.

Medan osten steks, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Duka bordet och ställ fram alla ingredienser.
Bre varje tortilla med citronaioli, och fyll med gurka, tomat, salladsmix, rödbetsrelish och grillost.
Servera med citronklyftor vid sidan av.