HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Pulled Bean Bowl
topBanner
Vegetarisk pulled bean bowl

Vegetarisk pulled bean bowl

med ingefärskokt ris och krämig sesammajonnäs

Ikväll lagar vi förföriskt goda vegostrimor med asiatisk woksås! Vi steker vegostrimlor, rödlök, morot, salladlök och paprika, och blandar med vitlök och woksås. Vi serverar vegostrimlor och grönsaker med krämigt ingefärsris, och så toppar vi med sesammajonnäs och salladslök!

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:GlutenSulfiterVeteSesamSojaKornÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

2 st

Morot

75 g

Asiatisk woksås

(InnehållerGluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

240 g

Pulled beans

(InnehållerGluten, Vete, Soja, Korn, Ägg)

1 st

Salladslök

50 g

Svart sesammajonnäs

(InnehållerGluten, Vete, Sesam, Soja, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)887 kcal
Energi (kJ)3713 kJ
Fett38.33 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater94.78 g
varav socker26.3 g
Protein38.38 g
Salt5.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefära. Hetta upp smör[1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila tills servering.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de gröna och de vita.

3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök, morot, vit salladslök och paprika i 3-4 min, eller tills mjuka.

4

Tillsätt vitlök, pulled beans, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppartill stekpannan. Stek tills brynt, 3-4 min. Tillsätt asiatisk woksås och vatten [2 msk | 4 msk], rör om tills uppvärmt och ta sedan av från värme.

5

Blanda sesammajonnäs med en skvätt vatten, tills konsistensen är rinnig, i en liten skål.

6

Lägg upp ingefärsris i skålar och toppa med pulled beans och grönsaker. Ringla över sesammajonnäs och garnera med grön salladslök.