Ikväll lagar vi förföriskt goda vegostrimor med asiatisk woksås! Vi steker vegostrimlor, rödlök, morot, salladlök och paprika, och blandar med vitlök och woksås. Vi serverar vegostrimlor och grönsaker med krämigt ingefärsris, och så toppar vi med sesammajonnäs och salladslök!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
1
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
1
Rödlök
1
Paprika
2
Morot
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
240
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
1
Salladslök
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
2
Vatten (steg 4)
½
Salt (steg 1)
1
Smör (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 4)
Riv ingefära. Hetta upp smör[1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila tills servering.
Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de gröna och de vita.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök, morot, vit salladslök och paprika i 3-4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök, pulled beans, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppartill stekpannan. Stek tills brynt, 3-4 min. Tillsätt asiatisk woksås och vatten [2 msk | 4 msk], rör om tills uppvärmt och ta sedan av från värme.
Blanda sesammajonnäs med en skvätt vatten, tills konsistensen är rinnig, i en liten skål.
Lägg upp ingefärsris i skålar och toppa med pulled beans och grönsaker. Ringla över sesammajonnäs och garnera med grön salladslök.