Vegetarian grill cheese burger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Vegetarian grill cheese burger

med klyftpotatis och picklad grönsakssalsa

Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt grillosten sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, gurka och rödlök.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Mynta

1 st

Rödlök

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

1 st

Grillost

(Innehåller Mjölk)

30 g

Salladsmix

500 g

Potatis

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

½ st

Kålrabbi, vit

Ingår inte i din leverans

3 tsk

Socker (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4106 kJ
Energi (kcal)981 kcal
Fett45.9 g
varav mättat24.7 g
Kolhydrater105.9 g
varav socker25.2 g
Protein38.1 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min.

2

Skiva rödlök och salladslök tunt. Finhacka gurka och myntablad. Skölj salladsmix.

Pickla rödlök
3

Hetta upp socker* [1 msk | 2 msk], vitvinsvinäger och vatten* [1 dl | 2 dl] i en liten kastrull. Tillsätt rödlök när sockret har smält och låt sjuda i ca 2 min.

4

Fiska upp rödlöken från kastrullen och lägg den i en skål. Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera med hälften. Lägg gurka, salladslök och mynta i skålen med rödlök. Låt vinägern svalna och häll den sedan över grönsakerna.

Stek halloumi
5

Värm upp briochebullar hela i ugnen i 3-4 min. Skär halloumi i 1,5 -2 cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i 4-5 min på varje sida. 

6

Dela briochebullar och bre majonnäs på både topp och botten. Bygg din burgare med salladsmix, halloumi och gurksalsa. Servera med pommes.