Thai-inspirerad vegofärswok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thai-inspirerad vegofärswok

Thai-inspirerad vegofärswok

med vitlöksris och cashewnötter

Vegofärs är ett supersmart alternativ när du vill äta lite mer grönt. I kväll använder vi den i en härlig wokrätt som får smak av asiatisk woksås, soja, thaibasilika och vår egen kryddblandning Ga-Laksa. Färsen får även sällskap av lök och paprika och vi serverar den med vitlöksris, rostade cashewnötter, färsk salladslök och lime.

Taggar:
Plantbaserat
Vegetarisk
Lågkalori
Allergener:
Nötter
Gluten
Korn
Soja
Sulfiter
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

4 g

Ga-Laksa

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Salladslök

1 portionspåse

Thaibasilika

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

3 msk

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2706 kJ
Energi (kcal)647 kcal
Fett19.8 g
varav mättat3 g
Kolhydrater86.1 g
varav socker19.2 g
Protein25.3 g
Salt6.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Rosta cashewnötter
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Stek vegofärs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, rödlök, paprika och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4–5 min, eller tills färsen är brynt och grönsakerna mjuka.

Tillsätt Ga-Laksa, asiatisk woksås, sojasås och vatten [1/2 dl | 1 dl] och sjud i 30 sek, eller tills något tjocknat.

Förbered garnering
5

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor på diagonalen.

Riv thaibasilika i grova bitar med händerna.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Servera
6

Lägg upp ingefärsris och vegowok i djupa tallrikar.

Toppa med cashewnötter, salladslök och thaibasilika.

Servera med limeklyftor.