Tex-Mex-kryddad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex-kryddad kyckling

Tex-Mex-kryddad kyckling

med rostad sötpotatis och pico de gallo

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Mjölkfri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sötpotatis

1 st

Avokado

½ st

Rödlök

1 st

Tomat

½ st

Lime

300 g

Kycklingbröstfilé

5 g

Tex-Mex

½ st

Jalapeno

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2645 kJ
Energi (kcal)632 kcal
Fett43.1 g
varav mättat12.2 g
Kolhydrater41.7 g
varav socker7 g
Protein41.3 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Stek kyckling
2

Krydda kyckling på båda sidor med Tex-Mex och en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, tills brynt. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Rosta kyckling
3

Lägg över kyckling till plåten med sötpotatis, och rosta i 9-10 min, tills genomstekt. TIPS: Använd 2 plåtar för 4 personer. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
4

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked, och tärna den i 1 cm stora bitar. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [½ st, 2P]. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Finhacka jalapeno [½ st, 2P].

Blanda pico de gallo
5

Blanda försiktigt avokado, tomat, rödlök, en nypa jalapeno, limejuice [1 msk | 2 msk], olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Skär kyckling i 2 cm breda skivor. Lägg upp sötpotatis, kyckling och pico de gallo på tallrikar. Servera med resterande limeklyftor.