topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle Toscana

Tagliatelle Toscana

med rostade grönsaker och spröd pangrattato

Skäm bort familjen med en förförisk toskansk tagliatelle som bjuder på en fantastisk tomatsås med färsk basilika, crème fraiche och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit. Tomatsåsen får sällskap i stekpannan av perfekt kokt tagliatelle, och serveras med rostad zucchini, paprika och rödlök, och en krispig vitlökspangratto.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Paprika

½ st

Zucchini

1 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3178 kJ
Energi (kcal)760 kcal
Fett31.2 g
varav mättat12.4 g
Kolhydrater100.1 g
varav socker15.9 g
Protein23.5 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Kärna ur och skär paprika i tunna skivor. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna halvmånar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-20 min, tills mjuka.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten, och koka under omrörning i 2-3 min, tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [1 dl | 2 dl] och häll av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja och sätt åt sidan under lock. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered vitlök & basilika
3

Finhacka vitlök. Finhacka basilikablad (spara lite till garnering).

Laga pangrattato
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Krydda med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan i en skål.

Koka tomatsås
5

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek Mamas favorit och resterande vitlök i 30 sek. Tillsätt krossade tomater, pastavatten och grönsaksbuljong. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar. Sjud i 2-3 min på medelvärme. Rör i crème fraiche [½ paket, 2P]. Ta av stekpannan från värme och rör i basilika och pasta. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilika och vitlökspangrattato och hyvlad hårdost.