
Sweet chilli mixed mince stir-fry
med jordnötsris och färsk mynta
Låt oss fresta med sweet chilimarinerad blandfärs med jordnötsris och färsk mynta. Vi steker blandfärs, paprika, broccoli och morot, och smaksätter med vår egen kryddblandning som vi kallar för Ginger Ninja. Vi serverar kött och grönsaker med knaprigt jordnötsris, och så toppar vi med chili och färsk mynta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
150 g
Jasminris
1 st
Morot
250 g
Broccoli
1 st
Lime
1 portionspåse
Mynta
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
40 g
Sweet chilisås
1 g
Chili flakes
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
250 g
Fläskfärs
Ingår inte i din leverans
1 msk
Vatten (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills det ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Halvera paprika, kärna ur och tärna i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1/2 cm halvmånar. Skär broccoli i små buketter och stjälk i 1 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov). Skär lime i klyftor och plocka myntablad.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika, broccoli och morot tills mjuka, 5-6 min. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten* för att framskynda tillagningsprocessen. Krydda grönsaker med salt* och peppar*. Överför grönsaker till en tallrik och ställ åt sidan.

Blanda sojasås, sweet chilisås, en generös skvätt limejuice, vatten* [1 msk | 2 msk] och en nypa chili i en medelstor skål.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs och Ginger Ninja i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt grönsaker och sweet chiliglaze och rör tills genomvarmt och något reducerat, 1-2 min. Rör i ris med en gaffel och rör i jordnötter. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Lägg upp jordnötsris i skålar och toppa med sweet chilimarinerad blandfärs och grönsaker. Pressa över resterande lime. Toppa med myntablad och strö över chili. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.