topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Swedish stew

Swedish stew

med krämig gräddsås och lingonsylt

Ikväll lagar vi en variant av den klassiska kålpuddingen, och på bara en halvtimme serverar du middag som upplevs med alla sinnen! Kvällens middag bjuder på en perfekt balans av sött och salt. Kött, kål, potatis, en fantastisk gräddsås, syrlig lingonsylt och ljuvlig hemmapicklad gurka!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Lök

150 g

Förskuren spetskål

250 g

Blandfärs

4 g

Köttbuljong

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

50 g

Lingonsylt

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3803 kJ
Energi (kcal)909 kcal
Fett56.1 g
varav mättat29.2 g
Kolhydrater70.4 g
varav socker23.6 g
Protein31.8 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Häll det kokande vattnet och en stor nypa salt* i en medelstor kastrull. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Smaka av med salt* och peppar*, och ställ åt sidan med lock på för att hålla på värmen.

Pickla gurka
2

Skär gurka i tunna skivor. Blanda gurka, vitvinsvinäger, socker* [½ tsk | 1 tsk] och en nypa salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* så att gurka precis täcks. Rör om och ställ åt sidan. Häll av lagen precis innan servering

Stek blandfärs
3

Grovhacka lök. Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Stek blandfärs i 3-4 min, eller tills det är brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt spetskål
4

Sänk till medelhög värme, tillsätt spetskål, hackad lök, en skvätt vatten* och socker* [1/2 tsk | 1 tsk], och stek i 4-5 min.

Koka gräddsås
5

Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, sojasås, köttbuljong, och en nypa salt* och peppar*.

Sjud i 2-3 min.

Servera
6

Lägg upp potatis och kålpuddingspanna (se till att få med all sås) på tallrikar. Servera med picklad gurka som du kryddar med en nypa peppar*, och lingonsylt.