topBanner
Svamppizza

Svamppizza

med spenat och tomatsallad

Alla älskar pizza, och som tur är så behöver man aldrig tröttna på pizza, eftersom man kan variera dem så mycket. Här bjuder vi på en superspännande svamppizza med krämig spenatsås och mozarella. Den sötsura tomatsalladen med balsamvinäger är ett perfekt tilbehör.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitermjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

200 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 st

Pizzadeg

(Innehållergluten)

100 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

½ påse

Basilika

2 st

Tomat

4 g

Vitlöksflörter

1 g

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Socker* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4145 kJ
Energi (kcal)991 kcal
Fett43 g
varav mättat23 g
Kolhydrater99 g
varav socker9 g
Protein34 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft, och sätt in en bakplåt [2 st, 4P]. Skiva svamp tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.

2

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft, och sätt in en bakplåt (två plåtar för 4 personer). Skiva svamp tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Plocka av några basilikablad, och finhacka resten [1/2 påse, 2P]. Skölj spenat.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek svamp, vitlök och oregano tills gyllene, 3-4 min. Krydda med salt* och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt svamp och vitlök, och krydda med salt* och peppar*. Stek i 3-4 min tills gyllene.

5

Tillsätt crème fraiche och Vitlöksflörter till stekpannan, och låt sjuda i 1 min. Tillsätt spenat och låt den mjukna, 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Tillsätt crème fraiche, hackad basilika och Vitlöksflörter till stekpannan. Sjud i 1 min. Tillsätt spenat och låt den slokna, 2-3 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

7

Rulla ut pizzadegen och det medföljande bakplåtspapperet. Ta ut plåten/arna från ugnen.Placera pizzadeg försiktigt på plåten. Bre ut spenatsås på pizzan, lämna 1 cm kant. Strö över mozzarella. Baka pizza tills brödet är gyllene och osten bubblar, 10-15 min.

8

Rulla ut pizzadegen och det medföljande bakplåtspapperet. Ta ut plåten/arna från ugnen. Placera pizzadeg försiktigt på plåten. Bre ut spenatsås på pizzan, lämna 1 cm kant. Strö över mozzarella. Baka pizza tills brödet är gyllene och osten bubblar, 10-15 min.

9

Skär tomat i tunna klyftor. Finhacka basilika.Blanda tomat, basilika, balsamvinäger och socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk].

10

Skär tomat i smala klyftor. Blanda dem med balsamvinäger och socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk].

11

Dela pizzan och servera tomatsallad vid sidan av.

12

Toppa pizza med basilikablad och servera med tomatsallad.