Sockerärtor och rädisor är två underbara primörer som passar perfekt i ett riktigt vårigt recept. Vi njuter av solen och ljuset och hälsar varmare tider välkomna med en lättlagad pastarätt som också innehåller vitlök, lök, spenat, citron och dill. Såsen blir extra krämig med crème fraiche och riven ost och vi toppar middagen med gyllenrostad pangrattato och grekisk salladsost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
75 g
Rädisor
½ portionspåse
Sockerärtor
15 g
Spenat
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ st
Citron
1 portionspåse
Dill
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Smör (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Ansa och halvera rädisor.
Finhacka lök och dill. Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Skölj spenat [1/2 påse, 2P].
Halvera sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [11/2 dl | 3 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko [1/2 påse, 2P] i 3–4 min, eller tills gyllene och krispig.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och ställ åt sidan i en liten skål.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelvärme.
Stek rädisor och sockerärtor med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 1–2 min, eller tills färgen mörknar. Ställ åt sidan på en tallrik.
Under tiden, hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en ny stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 2–3 min, tills mjuk.
Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek.
Tillsätt sparat pastavatten, crème fraiche, finriven ost, grönsaksbuljong, Hello Sunrise, citronsaft [1 msk | 2 msk] och dill. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.
Vänd ner pasta och spenat.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Lägg upp pasta i djupa tallrikar.
Smula över grekisk salladsost [1/2 paket, 2P].
Toppa med pangrattato och stekta grönsaker.