Kryddig fläskytterfilé och klyftpotatis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig fläskytterfilé och klyftpotatis

Kryddig fläskytterfilé och klyftpotatis

med brynt majssallad och cajunmajonnäs

Gör middagsupplevelsen till en riktig fiesta med vår texmexkryddade fläskytterfilé. Vi serverar det ugnsstekta köttet med klyftpotatis, brynt majssallad med avokado och krämig cajunmajonnäs.

Taggar:
Glutenfri
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Avokado

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

300 g

Fläskytterfilé

500 g

Potatis

1 st

Majs

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

5 g

Tex-Mex

1 st

Schalottenlök

75 g

Rödkål, förskuren

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3288 kJ
Energi (kcal)786 kcal
Fett41.5 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater59.6 g
varav socker11.3 g
Protein39.6 g
Salt4 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek kött
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. 

Tillsätt kött och krydda med salt och Tex-Mex. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt. 

Lägg över det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min. 

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Stek majs
3

Under tiden, häll av majs.

Hetta upp samma stekpanna (torka ur den först) på hög värme. 

Stek majs under omrörning i 3–4 min, eller tills lätt brynt.

Lägg över i en medelstor skål och låt svalna något.

Skär salladslök i tunna skivor medan majsen steks.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

Blanda sallad och sås
4

Vänd ner rödkål, avokado, schalottenlök, olivolja, salt och en nypa peppar i skålen med majs.

Blanda majonnäs och Ay Cajun-ba i en liten skål.

Skär kött
5

Skär kött i tunna skivor precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis och majssallad på tallrikar.

Servera med en klick cajunmajonnäs.