Gör middagsupplevelsen till en riktig fiesta med vår texmexkryddade fläskytterfilé. Vi serverar det ugnsstekta köttet med klyftpotatis, brynt majssallad med avokado och krämig cajunmajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Avokado
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
300 g
Fläskytterfilé
500 g
Potatis
1 st
Majs
2 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
1 st
Schalottenlök
75 g
Rödkål, förskuren
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kött och krydda med salt och Tex-Mex. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, häll av majs.
Hetta upp samma stekpanna (torka ur den först) på hög värme.
Stek majs under omrörning i 3–4 min, eller tills lätt brynt.
Lägg över i en medelstor skål och låt svalna något.
Skär salladslök i tunna skivor medan majsen steks.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.
Vänd ner rödkål, avokado, schalottenlök, olivolja, salt och en nypa peppar i skålen med majs.
Blanda majonnäs och Ay Cajun-ba i en liten skål.
Skär kött i tunna skivor precis innan servering.
Lägg upp kött, potatis och majssallad på tallrikar.
Servera med en klick cajunmajonnäs.