Kryddig grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig grillost

Kryddig grillost

med rostad klyftpotatis och äppelslaw

Grillost går snabbt och enkelt att laga, och med en krispig panering med vår egen Panama-kryddblandning blir den extra smarrig! Vi steker osten gyllene och spröd och serverar med klyftpotatis, äppelsallad med kål och en klick aioli.

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Äpple

½ st

Citron

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vetemjöl (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 st

Ägg (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3553 kJ
Energi (kcal)849 kcal
Fett45.8 g
varav mättat26.3 g
Kolhydrater76.1 g
varav socker17.1 g
Protein37 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.  

Panera grillost
2

Skär grillost i tunna skivor (2 per person).

Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Panamat i en tredje djup tallrik.

Vänd grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek grillost
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme så att det täcker botten.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Förbered citron och äpple
4

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda sallad
5

Blanda salladsmix, äpple, en skvätt citronsaft, gräddfil, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp grillost, potatis och äppelsallad på tallrikar.

Servera med en klick aioli och resterande citronklyftor för att pressa över rätten.