Sydostasiatisk blandfärs-bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydostasiatisk blandfärs-bowl

Sydostasiatisk blandfärs-bowl

med vitlöksris och stekta grönsaker

Det sydostasiatiska köket kännetecknas av lättlagade rätter med olika starka aromatiska komponenter. Det får ni exempel på här med detta spännande recept med massor av härliga ingredienser. Vitlöksriset sköter sig själv på spisen, samtidigt som vi steker kött och grönsaker med asiatiska kryddor, och så toppar vi med sesammajonnäs och gurka. Enklare än så här blir det inte att laga asiatiskt!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Morot

1 st

Pak choi

4 g

Ga-Laksa

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

250 g

Fläskfärs

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3521 kJ
Energi (kcal)842 kcal
Fett50.8 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater75.6 g
varav socker10.8 g
Protein28.7 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skiva gurka tunt. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Grovhacka pak choi.

Blanda dressing
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön under omrörning tills gyllene, 3-4 min. Lägg över till en liten skål. Blanda majonnäs och hälften av sojasåsen ordentligt i en liten skål, och ställ åt sidan tills servering.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min. Tillsätt pak choi och stek tills den mjuknar, 2 min. Lägg över till en skål. Skär fläskkött i 2 cm breda strimlor medan grönsakerna steks. Blanda Ga-Laksa och en skvätt olivolja* i en medelstor skål. Tillsätt köttstrimlor och blanda väl.

Stek kött
5

Hetta upp stekpannan på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja* vid behov. Stek fläskkött under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt stekta grönsaker, resterande sojasås och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Rör om tills uppvärmt och smaka av med salt* och peppar*. 

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med fläskkött, stekta grönsaker och gurkskivor. Skeda över sojamajonnäs och garnera med rostade sesamfrön.