Sydostasiatisk BBQ-kit
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydostasiatisk BBQ-kit

Sydostasiatisk BBQ-kit

4 portioner | med Char Sui-fläsk och ingefärsräkor

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 6 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Char Sui är kinesisk barbecue, och i kväll frestar vi med fantastisk mat inspirerad av Sydostasien. Vi marinerar fläskfilé i asiatisk woksås och räkor i ingefärspasta och chili innan vi grillar dem till perfektion. Vi serverar kött och räkor med rostad potatis med sesamfrön och srirachamajo, en fräsch sallad med salladsmix, gurka, rödlök, äpple, asiatisk dressing och sesamfrön och grillad pak choi med jordnötter.

Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Sulfiter
Ägg
Senap
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
45 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

40 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Pak choi

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

100 g

Salladsmix

1 st

Äpple

1 st

Gurka

½ st

Rödlök

40 g

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

150 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

600 g

Fläskytterfilé

100 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

40 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1000 g

Småpotatis

10 g

Ingefärspasta

250 g

Kungsräkor

(Innehåller Kräftdjur Kan innehålla Kräftdjur)

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)7092 kJ
Energi (kcal)1695 kcal
Fett87.2 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater125.9 g
varav socker42.4 g
Protein96.5 g
Salt14 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Värm grillen till 200 °C på medelvärme och pensla med lite olivolja.

Halvera potatis.

Blanda potatis, en skvätt olivolja, hälften av sesamfröna, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Placera potatis på 2 bakplåtar med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuk. Lägg över på en tallrik.

Marinera kött och räkor
2

Under tiden, blanda asiatisk woksås och salt [1/2 tsk] i en medelstor skål.

Skär köttet i skivor (3 per person) på en separat skärbräda och krydda med salt [1/4 tsk]. Vänd köttet i marinaden och ställ åt sidan för att marinera.

Blanda räkor, ingefärspasta, olivolja [1 msk], chiliflakes och salt [1/2 tsk] i en medelstor skål och ställ åt sidan för att marinera.

Gör sallad
3

Skölj salladsmix.

Skär gurka i halvmånar.

Skär rödlök i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda salladsmix, gurka, rödlök, äpple, asiatisk dressing, resterande sesamfrön och salt [1/4 tsk] i en stor skål.

Grilla pak choi
4

Halvera pak choi och pensla med olivolja [1 msk]. Grilla på grillen i 2–3 min på varje sida, tills den har gyllene grillränder.

Under tiden, grovhacka jordnötter.

Lägg över pak choi på en tallrik och ringla över sojasås.

TIPS: Stek pak choi om du inte har en grill.

 Grilla kött och räkor
5

Grilla kött i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Grilla räkor i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: 1) Stek kött och räkor om du inte har en grill. 2) Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten. 3) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Toppa pak choi med jordnötter.

Lägg upp kött, räkor och potatis på tallrikar och servera med srirachamajonnäs, sallad och pak choi.