Snabb spaghetti bolognese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb spaghetti bolognese

Snabb spaghetti bolognese

toppad med färsk tomat och basilika

Spagetti bolognese är ett utmärkt val när du fort vill få mat på bordet. Ikväll steker vi nötfärs med medelhavskryddor och kycklingbuljong, innan den hamnar i en fantastisk sås med tomater, mornaysås och spagetti. Vi toppar med riven ost, färsk tomat och basilika, och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

225 g

Nötfärs

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Kycklingbuljong

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

2 st

Tomat

10 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 tsk

Socker (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3405 kJ
Energi (kcal)814 kcal
Fett36.3 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater86.8 g
varav socker19.4 g
Protein40.6 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 8-9 min, eller tills "al dente". 

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek nötfärs
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs, Medelhavets Pärla och kycklingbuljong i 4-5 min, eller tills brynt och genomstekt.

Under tiden, grovhacka tomat.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga sås
3

Tillsätt krossade tomater och socker [1 tsk | 2 tsk] till stekpannan. Rör om och sjud i 2-3 min.

Rör i mornaysås. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk]. 

Rör i färdig pasta.

Servera
4

Lägg upp spaghetti bolognese i skålar.

Riv basilikablad.

Strö över ost [½ paket, 2P], och toppa med tomat och basilika.