Snabb chorizo-rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb chorizo-rigatoni

Snabb chorizo-rigatoni

med calabresepesto och riven ost

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi frestar nämligen med en ljuvlig chorizo-rigatoni! Vi steker chorizo och körsbärtomater, och blandar med calabresepesto, grädde, riven ost och pasta. Vi toppar med valnötter och rucola, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

60 g

Calabresepesto

200 g

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Rucola

10 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

1 st

Vitlöksklyfta

125 g

Körsbärstomater

½ portionspåse

Basilika

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3597 kJ
Energi (kcal)860 kcal
Fett46.3 g
varav mättat22.7 g
Kolhydrater76.7 g
varav socker11.7 g
Protein29.1 g
Salt3 g

Köksredskap

Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.

Precis innan pastan är färdigkokt, skopa upp pastavatten [11/2 dl | 3 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Förbered råvaror
2

Skär chorizo i 1 cm breda skivor.

Finhacka basilika [1/2 påse, 2P] och vitlök.

Grovhacka valnötter [1/2 paket, 2P].

Skölj rucola [1/2 påse, 2P]. 

Stek chorizo
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek chorizo i 1-2 min.

Tillsätt vitlök och körsbärstomater, och stek i ytterligare 1-2 min, tills mjuka.

Koka sås
4

Sänk till medelvärme.

Rör i calabresepesto och matlagningsgrädde i stekpannan. Sjud i 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt pasta, sparat pastavatten, riven ost och basilika till stekpannan.

Rör om och smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp chorizo-rigatoni i skålar.

Strö över valnötter och rucola.