HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRyggbiff
topBanner
Ryggbiff

Ryggbiff

med bearnaise aioli, gröna bönor och rosmarinspommes

Premium

Här bjuder vi på en riktigt lyxig lördagsrätt. Supermör, perfekt stekt ryggbiff. Läckra tilbehör är stekta gröna bönor med vitlök, en spännande bearnaise aioli, och krispiga rosmarinspommes.

Allergener:äggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Gröna bönor

80 g

Angus ryggbiff

Potatis

Schalottenlök

Bladpersilja

Rosmarin

Vitlöksklyfta

Dragon

Aioli

(Innehållerägg, senap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2332.1616 kJ
Energi (kcal)557.4 kcal
Fett47.12 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater1.92 g
varav socker1.1 g
Protein30.97 g
Salt0.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes. Grovhacka rosmarinsblad. Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och strö över hackad rosmarin. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka i 25-30 min.

2

Finhacka noggrant dragon och persilja. Finhacka schalottenlök. Finhacka (eller pressa) vitlök. Ansa bönorna.

3

Blanda aioli, dragon, schalottenlök och persilja i en skål. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens baktid. Krydda biffen med salt* och peppar*. Bryn biffen 1 min på varje sida. Sänk värmen något och stek i ytterligare 1-2 min på varje sida för medium rare. Låt biffarna vila på en tallrik täckt med folie. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du föredrar. VIKTIGT: Steken kan ätas när den har fått en fin stekyta. 

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny stekpanna på medelhög värme. Tillsätt gröna bönor, krydda med salt* och peppar* och stek i 2 min. Tillsätt vitlök och stek under omrörning i 1 min.

6

Servera ryggbiff, rosmarinspommes och gröna bönor på tallrikar. Skeda upp bearnaise aioli på köttet.