Rostad fläskytterfilé och krämig sås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostad fläskytterfilé och krämig sås

Rostad fläskytterfilé och krämig sås

med prosciutto-haricots verts och tryffelmos

Dags att förgylla middagsstunden med en supersmarrig rätt med extra lyxiga ingredienser! Vi bryner fläskytterfilé och ugnssteker den sedan med en aromatisk örtolja med rosmarin och vitlök. Samtidigt lagar vi ett riktigt krämigt potatismos som vi smaksätter med tryffelolja, och rostar prosciuttolindade knyten av haricots vert i ugnen. Pricken över i:et blir en gräddig sås med senapssmak och gyllenrostade pinjenötter.

Taggar:
Glutenfri
Snabb
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

½ st

Rosmarin

1 st

Vitlöksklyfta

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

8 ml

Tryffelolja

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

500 g

Bakpotatis

150 g

Haricots verts

50 g

Prosciutto

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3344 kJ
Energi (kcal)799 kcal
Fett42.7 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater56.8 g
varav socker10.2 g
Protein50.9 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], riven ost, salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen.

Ställ åt sidan under lock tills servering. Rör i tryffelolja efter smak precis innan servering.

Rosta pinjenötter
2

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka och finhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].

Blanda vitlök, rosmarin och olivolja [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Bryn kött
3

Krydda kött med salt på alla sidor.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på hög värme.

Stek kött i 1–2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över det på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och ringla över rosmarinsolja.

Ugnsstek kött
4

Ansa haricots verts. Dela upp dem i knyten (2 per person) och linda en skiva prosciutto runt varje knyte.

Placera haricots verts på andra sidan av plåten med kött.

Rosta kött och haricots verts i ugnen i 12–15 min, eller tills köttet är genomstekt och haricots verts mjuka.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme när det återstår 5 min av köttets tillagningstid.

Rör ner matlagningsgrädde, vatten [1/2 dl | 1 dl], senap, kycklingbuljong, en nypa salt och peppar.

Sjud och skrapa upp bitar som fastnat i botten, tills såsen är genomvarm och något tjocknad, 1–2 min.

Skär kött i skivor.

Servera
6

Lägg upp kött, haricots verts och tryffelmos på tallrikar.

Toppa med sås.

Garnera med rostade pinjenötter.