Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås med tomat och chiliflakes. Vår version innehåller även vegofärs, zucchini och körsbärstomater, serveras med spaghetti och toppas med ost och färsk basilika. En lättlagad och läcker pastarätt för hela familjen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Zucchini
125 g
Körsbärstomater
180 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 burk
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
2 dl
Sparat pastavatten
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Socker till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Under tiden, skär zucchini i 2 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, körsbärstomater, zucchini och salt i 4–5 min, eller tills färsen är brynt och grönsakerna mjuka.
Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter och chiliflakes och stek i 1–2 min, eller tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Rör ner balsamvinäger, sojasås, tomatpuré, sparat kokvatten och socker i pannan.
Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat.
Vänd ner färdig pasta.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.
Lägg upp pasta i skålar.
Riv basilikablad.
Strö över basilika och riven ost.