Snabb arrabiata på vegofärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb arrabiata på vegofärs

Snabb arrabiata på vegofärs

med körsbärstomater och färsk basilika

Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås med tomat och chiliflakes. Vår version innehåller även vegofärs, zucchini och körsbärstomater, serveras med spaghetti och toppas med ost och färsk basilika. En lättlagad och läcker pastarätt för hela familjen!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Korn
Sulfiter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Zucchini

125 g

Körsbärstomater

180 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 burk

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

2 dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2633 kJ
Energi (kcal)629 kcal
Fett14.6 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater82.5 g
varav socker13.7 g
Protein36.1 g
Salt3.3 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Under tiden, skär zucchini i 2 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek vegofärs och grönsaker
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, körsbärstomater, zucchini och salt i 4–5 min, eller tills färsen är brynt och grönsakerna mjuka.

Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter och chiliflakes och stek i 1–2 min, eller tills väldoftande.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
3

Rör ner balsamvinäger, sojasås, tomatpuré, sparat kokvatten och socker i pannan.

Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat.

Vänd ner färdig pasta.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Riv basilikablad.

Strö över basilika och riven ost.